torsdag 7 oktober 2010

De underbara blå bergen

Igår så tog vi ju tåget till Katoomba i Blue Mountains, det tog ungefär 2 h från Sydney och kostade ca 50 kr! När vi klev ur vagnen och promenerade gatan mot vårt bokade hostel så kunde vi njuta av den sköna vårvärmen och lugnet i denna otroligt mysiga småstad. Jag saknar inte Sydney...! Vi checkade in och tog en kopp pumpkin soup på cafét i hörnet och tog en promenad ner till utsiktspunkten för att kika på de omtalade blåa bergen. Och gissa vad!? De var verkligen blå! Det är visst de många eukalyptusträden som utsöndrar olja som ger den otroligt blåa färgen. Jag har sett dem på kort tidigare och var väl inte sådär jätteimpad, men det är verkligen helt otroligt vackert. Idag gick vi upp och tog med matsäck och vandrade runt hela dagen bland bergen och i dalarna. Nu är vi helt slut men tänkte ändå försöka klämma in en liten tripp imorgon innan vi åker tillbaka till högljudda, stökiga Sydney. Missförstå mig inte, Sydney är en otrolig stad men jag har kommit underfund med att jag är nog ingen statsmänniska, inte längre. Jag älskade storstan när jag var yngre och tyckte om att festa och leva rövare men numera trivs jag bättre med att kunna slappna av och inte behöva ta saker så allvarligt. Vi vill båda ta oss norrut redan nu, men har bestämt oss för att vara lite vuxna och förnuftiga och stanna i Sydney och jobba i stället. Så att ligga i hängmattan med saltvatten i håret och flip-flops på fötterna utan några måsten vid stranden, det får vänta några månader till. Men solen och värmen är redan på väg.

Panoramavy över Blue Mountains

2 kommentarer:

  1. Häpåer era ruggelibultsugger! Följer er på bloggen varje dag och det är så kul att se vad ni har för er! Häftiga berg och häftigt akvarium! Där skulle Evve va och bada med hajarna ;) hehe! Saknar er här i kalla Sverige dock :) hösten är här på riktigt nu, men ni vet ju att jag gillar det... massa ljus och mys :) Ta hand om varandra och njuuuut! Många kramar Anna, bulten!

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt ni verkar ha! Inte lite avis här inte... Läser varje dag även om man inte kommenterar jämt, så ligg i med uppdateringar och bilder! Många kramar

    SvaraRadera

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera