fredag 31 december 2010

En blindtarm fattigare

Vilken julhelg det har varit! Efter en underbar picknik på stranden och knytkalas på kvällen i Maroubra på julafton så fick jag åka ambulans till akuten på natten efter all god julmat :P Det visade sig att det var min blindtarm som hade fått nog. Efter aldrig så många tester bestämde sig läkarna för att den skulle ut och så skedde redan samma dag. Så nu är jag en erfarenhet och tre små läkande sår på magen rikare, och en blindtarm fattigare. Den är visst ivägskickad till nåt labb för analys! Spännande att se vad de har att säga om det på mitt återbesök...

Det var spännande och lite nervöst att åka ambulans, få en massa morfin, göra tusen tester och att sedan bli opererad, allt i ett främmande land. Tack och lov så hade jag Maria, min egen ängel, med mig i stort sett hela tiden. Det gjorde all skillnad i världen att ha henne där. Tack än en gång sötnosen för att du tagit så väl hand om mig!!

Det var intressant att få uppleva den australienska sjukvården. Tydligen så hamnade jag på ett av Australiens främsta sjukhus men det var en väldig skillnad jämfört med vad jag upplevt hemma. Hemma tycker jag mest att alla är snorkiga, dryga och pratar över huvudet på en så man har inte en aning om vad som händer eller vad dom gör. Här så var alla supertrevliga och småpratade och berättade vad de hade för teorier och varför de gjorde som de gjorde osv. Inte bara känner man sig lugnare och tryggare som patient, det inger så otroligt mycket mer förtroende och framstår 100 ggr mera kompetent. Så de svenska läkarna har definitivt något att lära sig där.

2 kommentarer:

  1. Mitt hjärta hoppade nog upp i halsgropen när jag läste detta!! Oj... Skönt att vården var så bra iallafall. Hälsa Maria, hon verkar vara en riktig klippa :) Krya-på-dig-kram!

    SvaraRadera
  2. Tack vännen! Blir bättre och bättre dag för dag! Kramis :)

    SvaraRadera

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera