onsdag 1 december 2010

"Tuesdays with Morrie"

Har läst denna bok i skuggan på verandan om eftermiddagarna och ikväll läste jag klart det sista kapitlet i värmen framför brasan då det är en blöt dag ute. 

Det är en varm bok som lyfter fram det verkligt viktiga i livet - mänskliga relationer. För när du ligger på din dödsbädd, vad är det du vill omge dig med? Pengar och prylar? Nej, dina nära och kära. De som älskar dig och vice versa. Det är klart att egentligen, längst inne, så vet man nog det men när du läser boken så tvingas du att komma ihåg det och att verkligen tänka på det. Strunta i omvärldens besatthet av pengar och yta, fokusera i stället på dina relationer till andra människor. Mannen boken handlar om är döende i en muskelsjukdom och förtvinar sakta, han använder sin tid kvar på jorden till att förmedla vad han lär sig av att vara döende och till att säga farväl till de han älskar. 

Det är en väldigt mysig bok att läsa och den berör. Det är en sådan bok man kan läsa om och om igen och ha liggande för att bläddra i då och då. När man behöver komma ihåg vad som spelar roll och vad som inte gör det. 

"Be compassionate. And take responsibility for each other. If we only learned those lessons, this world would be so much better a place." ... "Love each other or die." Morrie Schwartz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera