måndag 1 juli 2013

Road trip - Driving to Snowy Mountains

I helgen var vi på road trip till Cabramurra i Snowy Mountains, ungefär 6 timmars bilfärd sydväst om Sydney (ca halvvägs till Melbourne). Avstånden i Australien är enorma med långa raksträckor motorväg som gör det ganska monotont och ofta trist att köra, vilket kan leda till fartblindhet och brist i koncentration. Därför är det extra viktigt att stanna ofta för bensträckare och foton.

En annan fara när man kör i Australien är djurliv, speciellt kängurur. Kängurur är mest aktiva i gryning och skymning och kan plötsligt hoppa ut i vägen från ingenstans. Det viktigaste att komma ihåg i sådana lägen är att inte försöka väja, fortsätt på samma kurs och kör på kängurun om den inte flyttar på sig. Anledningen till detta är att du aldrig kan förutse hur en känguru reagerar på vägen, om du försöker väja är det fullt möjligt att kängurun hoppar åt samma håll och därmed skapar en större olycka än om du inte väjer. Jag har till och med hört om kängurur som hoppat av vägen, gjort en loop tillbaka och faktiskt hoppat in i sidan på bilen när den passerat!

Ett annat djur att hålla utkik efter på vägen är wombats, som mest liknar en brun grävling till utseendet. En wombat är som en stubbe med ben, alltså inget du vill köra på. De är ganska långsamma dock och därmed lätta att väja för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera