onsdag 23 april 2014

Yellowing leaves

Nu närmar sig hösten här i Sydney och det märks då de träd som inte är inhemska börjar gulna. Dagarna är fortfarande varma men om natten kryper temperaturen ner till runt 15. Skönt att inte längre svettas så fort man går utomhus under dagtid!

1 kommentar:


 1. Hej, Sarah. Intressant blogg du har. Jag är mycket glad för din skull att du har hittat din livspartner i Australien.

  Jag tänkte höra med dig vad för tankar och idéer du har om man vill stanna några år till i Sydney? Eftersom du har erfarenhet av hela backpacker, studier, hittat en aussie partner processen.

  Jag är 23 år gammal och bor just nu i Oslo pga tycker att det är trevligare att bo i Oslo än i Sverige. Jag känner mig lite som du, känner mig inte så hemma i Sverige som i Sydney. Själv så har jag redan bott i Sydney i 2 år. Kom till Sydney oktober 2011 med working holiday visa, hann tyvärr inte jobba på en farm för att kunna skaffa ett andra års working holdiday visa. Andra året i Sydney skaffade jag ett student visa och studerade på ett college från februari 2013 och kom tillbaka till Sverige i mars 2014.
  Man kan säga att ja har använt upp alla mina visum.
  Jag skulle så gärna vilja stanna några år till och eventuellt om allt skulle kännas bra bosätta mig där i framtiden. Har som sagt träffat en aussie kille under de åren jag var där (inte helt super seriöst, pga jag var tvungen att åka) men träffade även många andra trevliga människor som jag blev nära med.

  De ända sätten som ja kan komma på är 1. om jag bröjar studera på univeristet i Oslo har jag möjligthet att åka på ett utbytes år i Sydney (vilke jag skulle gärna vilja och få tillfället ett ytterligare år i Sydney). 2. Söka till Sydney UNI, TAFE eller Sydney NSW UNI men som sagt det kostar ca 120 000kr/år för bara studierna vilket man kan få gratis i Norden. Det går att ta CSN lån, men är det värt att ta ca en halv miljon lån? 3. Söka till ett college igen (vill helst studera på UNI/högskola pga de college är inte så seriösa). 4. För att kunna få ett partnet visa måste man ju ha bott med den andra minst ett år, vilket jag ej har.

  Det ser inte så ljust ut för mig men samtidigt vill jag inte bara ge upp utan att försökt och funderat på det. Det kan ju inte vara omöjligt pga bla du och många andra har ju lyckast att flytta till Sydney.

  Hoppas du hinner svara, känn verkligen ingen stress med att svara direk. Var bara nyfiken hur du skulle löst, funderat kring denna situation.

  Mvh Linn från Göteborg.

  SvaraRadera

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera