tisdag 5 oktober 2010

Äntligen en gnutta sol

Nu sitter jag och Maria på McDonald's på George Street i Sydney och surfar på deras fria internet efter en tidig osund lunch. Igår var det Labour Day här i Australien och det är en helgdag så det mesta var stängt. Vi var jättetrötta efter söndagens utflykter så det var inte mycket aktivitet för oss inte.

I söndags var vi aktiva däremot! Först fick vi byta hostel till "790 George" som ligger precis bredvid YHA Central, YHA hade nämligen fullt så vi flyttade in vägg i vägg. Dock så bytte vi ner oss ordentligt i standard... Rummen är helt ok men badrummen och alla gemensamhetsutrymmen är sunkiga och smutsiga. Men det funkar, vi lär ju få vara med om värre!

På förmiddagen gick vi till Market City och tog oss igenom alla fyra våningar och åt lunch i food courten. Det fanns verkligen massor att välja mellan och jag tog en rulle sushi (australienarna äter det ofta på rulle under lunchen så jag var tvungen att prova) med någon slags kålsallad i tofu och Maria slog till på spicy glaserad kyckling med ris. Efter det mötte vi upp med en kille från England som vi träffade på YHA och gick till Sydney Auquarium allihop. Vi har gjort en deal på 4 olika attraktioner här - Sydney Auquarium, Sydney Tower, Sydney Wildlife och Ocean World Manly för $50 (ca 300 SEK). Och vilken upplevelse akvariet var! Det fanns en massa fina arrangerade akvarium med roliga fiskar och dessutom hade de hela 2 st undervattenstunnlar där man kunde kika på alla möjliga slags fiskar, rockor och hajar. Vi spenderade hela 4 h där och säkert en timme i varje undervattenstunnel. De har specialiserat sig lite på hajar också så det fanns det en massa information om, bla så föder de upp utrotningshotade hajar och släpper i det fria.

Idag ska vi göra färdigt en del smågrejjer, det har ju varit helg i 3 dgr nu så vi har inte kunnat göra så mycket. Vi ska först gå till Medicare för att få ett sjukvårdskort som vi som svenskar är berättigade till och det ger oss fri sjukvård, annars får man stå för kostnaden själv och sedan kräva tillbaka det av försäkringskassan... Sedan ska vi till Westpac och öppna våra bankkonton genom att sätta in en dollar var :) Och så ska vi gå till WTC och fixa lite, prata om jobb, köpa respass till Greyhound-bussarna och lite annat smått. Och just nu skiner faktiskt solen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välj att kommentera som "Namn/URL" i rullgardinsmenyn om du inte vill logga in för att kommentera